Tot el que has de saber sobre el manteniment de la bateria de la teva moto

BANNER BLOG ATLANTISMOTO TIPS BATERIA

Una cosa que sabem tots els motoristes és que si no fem servir la moto, la bateria es descarrega i el pitjor de tot, potser fins i tot cal substituir-la per una de nova. Però, què podem fer?  Com podem evitar que ens passi allò que tots hem patit alguna vegada : prémer el botó de la nostra màquina de felicitat i que aquesta no es posi en marxa

Amb l’actual situació de confinament, sabem del cert que això ens succeirà, que si ens descuidem i no  arranquem a temps la nostra moto, no hi haurà res a fer. Molts, ens resignem i apuntem a la llista de despeses una bateria nova per a la nostra moto. I de bateria en bateria acumulem una despesa que, amb un senzill pla de manteniment, podríem estalviar-nos.

Hem parlat amb GS Yuasa, especialistes en bateries de moto i líders del mercat des de fa més de 100 anys. Segur que la majoria de vosaltres coneixeu la marca, ja que si alceu el seient de la vostra moto, el més segur és que la vostra moto porti una bateria d’aquesta marca Japonesa.

Ens han indicat tota una sèrie de recomanacions i mesures per tal de mantenir les bateries de les nostres motos a punt per a que des del primer dia que puguem tornar a sortir a rodar, premem el botó d’engegar la nostra moto i al posar-se en marxa, se’ns dibuixi un somriure a la cara.

Us fem un petit resum dels punts més importants i a més us deixem els documents que GS Yuasa ha compartit amb nosaltres.

Folletó 1

Haz click sobre el icono para acceder al documento

Folletó 2

Haz click sobre el icono para acceder al documento

Resum de recomanacions

El primer que cal tenir en compte és que les bateries són un element que es deteriora amb el temps, no duren eternament i la seva vida és limitada, això vol dir que en un moment un altre caldrà substituir-la, però amb un petit i correcte manteniment podem aconseguir que es deteriorin més lentament i perllongar la seva vida útil.

1- Assegura’t que la bateria de la teva moto és la de la capacitat que demana el fabricant

No serveix de res posar una bateria més potent si el circuit de càrrega de la teva moto no aconsegueix carregar al seu màxim nivell. Igualment succeeix a l’inrevés, una bateria més petita, no li donarà la suficient energia a l’arrencada de la teva moto i acabarà per fer-la malbé molt abans. Qualsevol de les dues situacions anteriors, acabarà per espatllar-la molt abans. Fes servir la bateria que t’indiqui el fabricant.

2- primera càrrega és la més important, assegura’t que està completament carregada seguint els passos de fabricant.

Una bateria carregada a mitges pot patir danys importants quan el motor d’encesa de la teva moto «li demana» una gran quantitat d’energia. Així que abans d’instal·lar-la ha d’oferir la seva màxima potència.

3- Mantingues nets els borns de la bateria

El correcte contacte de la bateria amb els cables de la moto són primordials per a un correcte funcionament i càrrega de la bateria. Mantenir-los nets, lliures de sulfatació, pols i brutícia,  és l’única manera de garantir una connexió eficaç.

4- Mantingues ben cargolats els borns de la bateria

A l’igual que en el pas anterior, mantenir els cargols dels borns de la bateria correctament collats, assegura una connexió eficaç i evita falsos contactes i / o perilloses guspires, que a més d’una situació de risc, poden provocar pics de descàrrega de la bateria.

5- Realitza una càrrega correcta

Els trajectes curts i infreqüents o fins i tot arrencar “una estoneta” perquè carregui, no aconsegueixen oferir una càrrega òptima, més aviat tot el contrari, ja que es consumeix més energia de la que es genera, provocant que a poc a poc la bateria es descarregui. Passa el mateix durant llargues temporades sense arrencar la moto. No forcis l’arrencada quan la bateria estigui descarregada, pots provocar greus danys interns i deixar-la irrecuperable.

Així que seguint aquests passos i mantenint la càrrega de la bateria al 100% cada 15 dies, amb un carregador/mantenidor, aconseguirem que la bateria de la nostra moto estigui perfecta i en prolongarem, al màxim, la seva vida efectiva. Els mantenidors són una bona inversió, ja que són fàcils de fer servir,  la seva compra ens estalviarà diners a la llarga i ens aporten la tranquil·litat de saber que la nostra bateria sempre està en òptim estat.

Recordeu que el vostre Atlantis MOTO, compta amb l’avís de bateria baixa per ajudar-vos a detectar quan la bateria de la vostra moto necessita una recàrrega al 100% i així podreu realitzar el manteniment en el moment adient.

Si necessiteu dur la bateria de la vostra moto a casa per carregar-la, el vostre dispositiu Atlantis MOTO, compta a més amb una bateria interna, que manté la vostra moto controlada durant el temps que us calgui per a carregar-la al 100% i tornar-la a connectar a la vostra moto.

Descubre todas las ventajas y promociones por ser de

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad